Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова за цените в България и Гърция: Да не сравняваме ябълки с круши

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова да не отписваме летния туристически сезон. В телевизионно интервю Ангелкова заяви, че още преди началото му е било ясно, че ще има спад на посещенията. "Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране, за да привличат повече хора на организиран туризъм", обясни тя. 

Според туристическия министър цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират между 3 и 5 лева. Имало два плажа с по-високи цени, един от тях бил "Перла". По думите ѝ на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева. 

По-рано Ангелкова съобщи, че експерти от ведомството ѝ са направили цялостна проверка на "Перла", където автомобил навлезе на самата ивица и затъна във водата. Проверка установила, че спасителите на плажа не са нужната бройка и не отговарят на одобрената схема за водно спасяване. 

Любопитни са и обясненията на министърката за цените на плажните артикули у нас и в Гърция. "Нека не сравняваме ябълки с круши. Там плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности", каза Николина Ангелкова. 

Тя отчете, че откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи и обяви, че е готова да подаде оставка, когато премиерът Бойко Борисов я поиска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във