Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова търси инвестиции за маршрута "По Западния път на коприната“

Инициативата на Китай „Един пояс, един път“ е в помощ на изпълнението на плана за устойчиво развитие на туризма до 2030 година. България подкрепя това начинание, като пример за това е 2-рият международен семинар „По Западния път на коприната“, на който страната ни беше домакин през месец юни тази година. Той се организира от Световната организация по туризъм и Министерството на туризма, с подкрепата на Европейската комисия. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на панела „Изграждане на партньорства - засилване на сътрудничеството в областта на туризма в рамките на инициативата „Един пояс, един път“, който се провежда в рамките на 22-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм.

Целта на инициативата е както да улеснява пътуванията, така и да създава дългосрочни механизми за обмен на информация. Тя насърчава изработването на съвместни маркетингови стратегии и укрепването на туристическото образование. Освен това работи и за определяне на съвместни стратегии за управление на риска.

„Ние вярваме, че инициативата „Един пояс, един път“ може да води до ново измерение на сътрудничеството между България и Китай“, коментира министър Ангелкова.

Тя посочи, че чрез нея всички трудности и предизвикателства могат да се превърнат в реални възможности за развитие. Включването в туристически маршрути, като „По Западния път на коприната“, дава възможност както за развитие на взаимоотношения между държавите, но и също така за инвестиции, каза още министърът.

Според нея тези неща са важни за туризма, защото по този начин хората да натрупат още впечатления за дадена страна. Тя посочи още, че това позволява да се правят и различни рекламни кампании.

„Друго важно е, че включването на страни в даде маршрут, разширява и туристическите им пазара една спрямо друга“, допълни още министър Ангелкова.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във