Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова ще бъде безкомпромисна към нарушителите по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова заплаши нарушителите по Черноморието, че ще бъде безкомпромисна към тях.

"Над 104 плажа са проверени. По-малко са нарушенията тази година. Ще бъдем безкомпромисни. Ведомството санкционира всяко своеволие на плажа, а мобилните групи на Министерството на туризма реагират незабавно на всеки сигнал за нарушения", каза министърът пред Нова телевизия.

Ангелкова обясни, че в закона за туризма ще бъдат заложени всички елементи от облика на курортите. Това включва и естетиката на преместваемите обекти. Също така е важно до плажа да има пешеходен достъп. 

Някои от нарушенията са свързани с липса на указателни табели.На някои от плажовете, например в Равда, има поставени повече преместваеми обекти. На плажа „Божурец-Топола” има най-много нарушения. Ако не се поправят, договорът им ще бъде прекратен. По същия начин стоят нещата и на плажа „Сарафово - юг”.

"България е позната като дестинация, която предлага изключително добро качество на добра цена. Това го показват цифрите, които имаме до момента. За последните три години имаме 31% ръст на чуждестранните туристи, което е 9 млн. 200 хил. Имаме над 8 млрд. 400 млн. лв. приходи, както и 27 млн. реализирани нощувки. Това ни поставя в топ 5 на Европа за миналата година”, посочи още Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че  за нас са важни основните пазари – Русия, Гърция, Германия, Румъния, Турция, Полша, Чехия, Украйна. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във