Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова се оправдава за скандалните концесии на плажовете

Процедурите за концесии на плажовете се провеждат сега, за да бъде гарантиран летен сезон 2017 г. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

По-рано днес БСП алармира за нередности в процедурите за отдаване на концесии на плажове по Черноморието. Социалистите обвиниха управляващите, че продължават да раздават плажове на фирми, близки до властта.

За скандалната процедура "БАНКЕРЪ" информира още преди Нова година. Виж тук: http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/tainite-na-angelkova-za-morskite-koncesioneri

"Питам БСП във връзка с изнесените данни за плаж "Поморие", които би трябвало да са известни само на членовете на Комисията и на участниците в процедурата, БСП участва ли в тези процедури по концесия и по какъв начин участва", попита Ангелкова.

"По този начин оказват ли политически и икономически начин върху администрацията и в полза на кой оказват този икономически натиск", попита министърът на туризма в оставка. "Оттук нататък така ли смятат да управляват държавата, нарушавайки закона, който всеки от нас е длъжен да спазва", заяви Ангелкова.

"Това е процедура, която изисква време и подготовка. Но тези договори, които са изтекли през 2016 и тези, които изтичат средата на 2017, процедурите за тези плажове трябва да бъдат обявени, за да гарантираме сезон 2017, за да можем да посрещнем всички ръстове, които очакваме. От друга страна, в процедурата за провеждане на концесия ясно е описано как се назначава комисията, която да я проведе, кои са институциите, които участват в нея, какви задължения има самата комисия и членовете й", обясни министърът на туризма в оставка.

 Ангелкова очаквала всички определени в комисията експерти да си свършат работата съгласно буквата на закона и да спазват всички изисквания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във