Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова рекламира туризма пред посланиците у нас

Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че все повече туристите не просто избират България за своята ваканция, а искат да получат знания за нея, да се докоснат до автентичното, до историята. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна закуска с посланиците у нас. На събитието присъстваха около 50 ръководители и представители на дипломатическите мисии.

"Основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, като действията са насочени към достигане на позиция в топ 5 на страните от Югоизточна Европа. Усилията на всички институции са координирани и насочени към гарантиране безопасността и комфорта на туристите, не само през летния сезон, а и през цялата година. За да създадем спокойствие и сигурност на почиващите, сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на плажовете“, посочи Ангелкова. 

Тя съобщи, че към момента прогнозите са за 10% ръст на туристите през лятото в България.

"България предлага все по-добра среда за развитие на бизнес. Ще работя за отпадането на прекатегоризацията на хотели и заведения на всеки пет години. Целта е по този начин да се премахне излишната административна тежест за бизнеса, а качеството да може да се гарантира с повишаване на конкуренцията на продукта и постоянен контрол", обясни министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във