Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова: ОП "Транспорт" ни е приоритет

В транспортното министерство ще има прозрачност и диалог. Това заяви служебният ресорен министър Николина Ангелкова на пресконференция.

"Основните приоритети са Оперативна програма „Транспорт”, преглед на големите инфраструктурни проекти, техния напредък и техните проблеми, минимизиране на риска от загуба на средства по тях, както и тяхното финализиране до края на 2015 г. „Оперативна програма „Транспорт” е сочена като отличник по всички програми и нашата основна цел е да бъде продължено тя да бъде сочена като отлична”, Оперативна програма „Транспорт” е изплатила около 1 280 000 000 лв. на „АПИ” и около 472 000 000 лв. на ДП НКЖИ, които са достигнали до строителите", каза тя.

Според Ангелкова няма риск да има загуба на средства до края на 2014г.

Тя ще разчита на двама заместници. Единият от тях беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т. г., и поема същия пост и при служебното правителство-това е Георги Тодоров. Другият зам.-министър е доц. Камен Спасов с ресор електронно управление, информационни технологии и съобщения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във