Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова обяви над 3,6 млн. души ръст на чуждите туристи

В страната ни има ръст от над 3 644 000 чужди туристи, според данните на Българския статистически институт. Това обявиминистърът на туризма Николина Ангелкова по повод изказване на бившия заместник - министър на туризма Бранимир Ботев, че управлението на Ангелкова дава туризма у нас на мутрите. 

"През последните години е направено и е постигнато изключително много в сектора туризъм, а всички тези действия и нападки няма да доведат до нищо положително като имидж на България като туристическа дестинация. Разбирам, че някои хора търсят медийни изяви, но не смятам, че това е начинът, особено от човек, който е работил за българския туризъм. Първоначално сметнах изказването на Бранимир Ботев като шега. Ако има данни за каквото и да е, следва отговорните институции да бъдат сигнализирани. Оттам нататък всички останало уронва престижа ми и този на институциите и затова завеждам дела", каза Ангелкова, цитирана от БТА.

Относно спора за шума между вицепремиера Валери Симеонов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, Ангелкова каза, че всяко едно нещо такова е притеснително.

"Аз няма какво да коментирам, това са разговори и твърдения между тях. Но всяка една такава информация, изобщо всичко което се случва в разгара на летния сезон по този повод, малко или много оказва своето влияние, посочи Ангелкова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във