Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова обеща на бранша още 6 млн. лв. за туристическа реклама

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че през следващата година ще поиска 50% увеличение на парите за реклама, или около 6 млн. лв., тъй като в момента бюджетът за това перо е 11 млн. лева. След заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна министърът  уточни, че все още не може да коментира сезона в конкретика, тъй като се чакат данни за юни.

"На срещата представихме различни мерки, очертани в документа както реклама на международни пазари дигитална реклама, пазари с интегрирани компании", обясни тя.

Относно средствата за реклама е имало уверение от премиера, че за следващата година те ще са повече. По думите ѝ в края на август ще има повече яснота и конкретика за мерките, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември.

Ведомството ѝ обаче провеждало срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта била да се видят тенденциите от самите туроператори от първа ръка.

Николина Ангелкова отчете, че от януари до май ведомството отчита малък ръст от 1 процент за летния сезон, на данните за юни ще са определящи. Според нея единната система за туристическа информация,  която предстои да заработи ще е много важна за статистиката и ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор. 

"Изключително много ме е яд на тази толкова негативна кампания, която се изнесе преди няколко седмици. Никога не сме крили, че има проблеми, но ние винаги търсим заедно решение с представителите на сектора, с бранша и местните власти. Търсим да решим проблемите, така че да създадем устойчивост на сектора", посочи още туристическият министър.

Според нея, по данни на хотелиерите по цялото Черноморие има достатъчно туристи. "Винаги сме апелирали, когато има безпардонни единични случаи, да бъдем сигнализирани, за да вземем мерки. Защото такива единични случаи рушат образа на българския туризъм", каза също така Ангелкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във