Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова: Мога да докажа всеки един похарчен лев

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че е готова за проверка на имотното ѝ състояние, ако е необходимо. Ангелкова отново разясни сделките, които е сключвала в последните години ден след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов се опита да я въвлече в скандала "Апартаментгейт".

"Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила", категорична е министърката. 

Симеонов насочи медиите към апартамент, закупен от Ангелкова през 2008 година. Той намекна, че и Ангелкова е придобила имота на цени, занижени спрямо пазарните. 

"Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно", посочи Николина Ангелкова в петък.

По думите ѝ имотът е закупен на груб строеж, платен на пазарни цени, а върху него са платени всички данъци и такси към държавата. 

"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност, по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По-горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева", обясни Ангелкова в телевизионно интервю. 

По адрес на Валери Симеонов министърът на туризма каза, че "нещата стават прекалено лични". 

"Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен от този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на силни чувства", коментира Ангелкова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във