Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова и Симеон Сакскобургготски заедно ще популяризират българския туризъм

Министърката на туризма Николина Ангелкова проведе среща с бившия премиер Симеон Сакскобургготски, с когото обсъдиха възможности за популяризиране на дестинация България като сигурна и гостоприемна страна, предлагаща изключително разнообразни условия за туризъм.  

Сакскобургготски изрази категоричната си убеденост, че страната ни има изключителни природни и културно-исторически дадености и с позитивизъм и гостоприемство от бизнеса, местните власти, държавата и на всички работещи в туризма заедно можем да постигнем сериозен прогрес в отрасъла.

Ангелкова акцентира, че броят на туристите и увеличението на приходите са важни, но също толкова важно е страната ни да показва качествен продукт и лично отношение към всеки турист. Следим внимателно чрез системата ЕСТИ и анализираме профила на туристите, които идват на почивка в страната ни, изключително важно е да се фокусираме върху хората, които се връщат тук през следващите години. За миналата година страната ни е била посетена от над 9,3 млн. чуждестранни гости, което е ръст от 0,4 на сто. Министърката каза още, че работим за разширяване на активните сезони с балнео и спа, културно-исторически и винено-кулинарен туризъм чрез създадените 27 тематични дестинации. В тях са включени около 170 български общини. 

"Обслужването и грижата за гостите е изключително важно, не бива да има дефицит от усмивки в туризма", коментира Сакскобургготски и изрази мнение, че популяризацията на добрите условия за зимен туризъм у нас е изключителна възможност за хора от другия край на Европа да дойдат у нас и да комбинират ски ваканция с други форми на туризъм и най-вече да се запознаят с богата ни култура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във