Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангелкова хареса плажа на Слънчев бряг

Плажовете, отдадени на концесия и тези под наем, бяха проверени от мобилните екипи на Министерството на туризма. Това е първата цялостна и комплексна проверка между МТ, МВР, Главна дирекция "Пожарна безопасност" и РИОСВ. В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна агенция "Морска администрация" и Община Несебър.

На плажа "Слънчев бряг-юг" експертите са проверявали дали всички преместваеми обекти отговарят на схемата, одобрената от министъра на туризма - нарушения не са открити. По време на проверката РИОСВ инспектира дали заведенията са свързани с канализация, а РЗИ са проверили оборудването на медицинските пунктове и са правили замервания за шум. Заключението на контролния орган по отношение нивата на шум е, че са спазени изискванията.

Министър Ангелкова обаче предупреди, че непрекъснато ще се правят проверки при подадени сигнали. Тя бе категорична, че до този момент не са установени неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това броят на спасителите е повече от необходимото и сигурността е гарантирана.

Ангелкова предупреди, че това няма да е последната проверка. "Целта е да установим от една страна, че се спазва закона, а от друга - да осигурим комфорта на всички туристите", заяви тя.

По отношение на преместваемите обекти министърът информира, че има издадено разрешение за поставянето им от главния архитект на Община Несебър, но това не включва морския плаж, който е изключително държавна собственост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във