Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ангел Попов: България е един от най-силните лидери при международните автомобилни превози

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов откри TRUCK EXPO 2019. Той поздрави организаторите и участниците от името на министър Росен Желязков, като отбеляза, че страната ни притежава модерен и бързо нарастващ автомобилен парк и това превръща България в един от най-силните и успешно развиващи се лидери в Европа, при международните автомобилни превози. „Този сектор всяка година се разширява и освен, че дава работа на много хора, е съществен фактор при формирането на Брутния вътрешен продукт“, допълни още той.

„В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се отнасяме изключително сериозно към проблемите на заетите в автомобилния бранш. Работим усилено за защитата на правата на българските превозвачи, както на национално ниво, така и на международно. България има място на европейските и световни пазари и ние ще отстояваме това право“, изтъкна заместник-министър Ангел Попов.

В допълнение заместник-министърът заяви, че на изложението може да се видят не само нови модели камиони и автобуси, но и съвременни системи за безопасност, както за водачите, така и за другите участници в движението. По думите му тази тенденция ще окаже съществено влияние за намаляване на транспортните произшествия с камиони и автобуси, както и ще повлияе за подобряването на пътната безопасност и околната среда.

TRUCK EXPO 2019 се провежда за поредна година на летище Лесново. Събитието се организира от Асоциацията на автомобилните производители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във