Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Американската търговска камара в България избра нов борд

Приключи мандата на Красимира Чемишанска като президент на Американската търговска камара в България.

Американската търговска камара избра нов борд на директорите. Това се случи по време на редовното общо събрание на членовете на организацията. В новия състав на Борда се гарантира мнозинство и значимо представителство на американските компании в него.

Членовете на АмЧам България избраха следните представители на компании (подредени по азбучен ред на първо име):

Божидар Нейчев, управляващ партньор, "ПрайсУотърхаус Купърс България",

Борислав Димитров, изпълнителен директор, "Сиско Системс България",

Елиза Грънчарова, вр.и.д. изпълнителен директор, "Кока-Кола България",

Георги Александров, изпълнителен директор, "Оракъл Ийст Сентръл Юръп България",

Ива Тодорова, "Ай Би Ем България" ЕООД,

Ивайло Славов, основател и главен изпълнителен директро, "БУЛПРОС Кънсълтинг",

Константиност Папаянис, изпълнителен директор, "Мерк, Шарп анд Дом България",

Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на "УниКредит Булбанк",

Любомир Минчев, основател и главен изпълнителен директор, "Телелинк България",

Оливие Маркет, президент, "Ей И Ес Евразия",

Симеон Стойчев, вицепрезидент и прокурист, "Телерик", част от "Прогрес",

Станислава Танева, директор за страната, "Ситибанк Юръп, клон България".

В новия състав влизат петима от членовете на предишния борд, както и две компании, чиито представители запазват места в него. Това са Ива Тодорова от "Ай Би Ем България", Ивайло Славов от "БУЛПРОС", Любомир Минчев от "Телелинк България", Оливие Маркет от "Ей И Ес България", Станислава Танева от "Ситибанк Юръп, клон България". Двете компании, чиито нови представители запазват места са "Кока-Кола България" и "Сиско Системс България".

Половината членове на борда ще имат тригодишни мандати, а другите шестима члена - двугодишни. Това се прави въз основа на броя гласове, получени по време на гласуването от членовете. Това решение е продиктувано от стремежа за приемственост и последователност на решенията и дейността, уточниха от Камарата.

По време на общото събрание членовете одобриха годишния доклад на борда на директорите на АмЧам за 2018 година. Освен това те одобриха и финансовия доклад за 2017 г. и сертифициращата одиторска компания за 2018 година. Сред другите важни документи, делегатите одобриха годишния бюджет за 2019 година.

На финала те гласуваха освобождаването от отговорност на членовете на настоящия състав на борда.

"През тази година Камарата постигна устойчивост и задържане на членовете. Нашите 350 члена представляват голяма част от секторите на икономиката", посочи в обръщението към делегатите д-р Красимира Чемишанска, президент на АмЧам. "Изминалата година отбеляза напредък в ключови области, посочени нашия стратегически документ - Бялата книга: промотиране на устойчивото икономическо развитие, допринасяне за развитието на конкурентоспособността и благоденствие на страната чрез дигитализация и развитие на човешкия капитал", подчерта за работата на борда през годината д-р Чемишанска. През 2018 г. ние проведохме редица вътрешни и външни събития. Най-значимите от тях са Бизнес-закуската с министър-председателя и членовете на правителството, Бизнес-закуската с министъра на образованието и представянето на Анализа за обема и значението на инвестициите от САЩ в България, обобщи постиженията на Камарата нейния президент.

Това бе последното общо събрание за д-р Красимира Чемишанска в качеството й на президент на Американската търговска камара в България. "За мен беше изключителна чест да служа и да представлявам общността на Американската камара през последните над седем години. Ще се радвам да продължа да съм активен член на организацията. Желая успехи и късмет на новия борд и на АмЧам като цяло!", каза в своето обръщение д-р Чемишанска.

Членовете на настоящия борд, които по различни причини не продължават в следващ мандат, получиха специални грамоти и картини. Това са Златина Русева-Савова, Ираван Хира, Пламен Жечев, Сергей Койнов и Соломон Паси.

Американската търговска камара в България (АмЧам) обединява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 23 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес асоциация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики, социалната сфера.

 

<!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във