Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Американската компания Progress Software купи "Телерик" за 262.5 млн. долара

Американците от компанията Progress Software са сключили сделка с българската софтуерна компания Telerik за сливане на стойност 262.5 млн. долара, съобщиха от българската фирма.

Progress Software съществува от 1981 година и се занимава със създаване, поддръжка и интеграция на редица бизнес апликации, използвани от над 140 хил. организации в над 180 страни по света.

Като част от Progress Telerik ще получи подкрепата и ресурса, за да продължи изпълнението на своите големи амбиции да промени начина, по който хората създават апликации в съвременния свят, като ще запазим идентичността и името си, пише на страницата на компанията съоснователят й Васил Терзиев.

Основателите на българската софтуерна компания обещават, че сливането няма да промени нищо в начина на работа на Telerik, като начините за връзка и служителите остават едни и същи.

Придобиването се очаква да бъде завършено в началото на декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След завършването на сделката основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

Българската софтуерна компания е създадена преди 12 години от Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. Постепенно се разраства и в момента има над 650 служители в България и офиси в Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във