Банкеръ Daily

Наградите AmCham

AmCham ще награди девет от най-активните си членове

Американската търговска камара в България обяви тазгодишните номинации за Наградите AmChampion. Девет компании влизат в трите категории, в които фирмите са избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на Камарата и за усилията им за подобряване на бизнес климата в страната. Бордът на директорите на камарата ще отличи и Проект на годината.

Победителите ще бъдат обявени на 6 октомври по време на гала-вечеря. Специалното събитие тази година е част от програмата на Годишната конференция на Американските търговски камари в Европа. Между 5 и 8 октомври в София ще се съберат 40 представители от 30 американски камари в Европа и Евразия.

На гала-вечерята ще присъстват и Херо Мустафа, посланик на САЩ у нас, Сюзън Дангър, председател на Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на AmCham EU, Айша Водник, вицепрезидент Американските търговски камари в Европа и гл.изп. директор на АТК Словения и Оливие Маркет, президент на АТК България.

За втора поредна година тази церемония с наградите ще постави под светлините на прожекторите най-ангажирани членове на камарата. "Нещо повече – ние, като общност – благодарим така на онези компании, чиито лидери и експерти отделят време, знания, средства и идеи, за да успяваме заедно. Най-важното тук, обаче е едно: колкото повече активни членове имаме в нашите комитети, проекти, застъпничество, толкова по-добре ще е за нашата общност и за инвестиционния климат на България“, отбелязва Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

Номинации

Категория „Малки и средни предприятия“

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатска кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, Джобтайгър и Ейч Ар Кансълтинг Партнърс.

Категория „Корпоративни членове“

Изборът е направен между 68 компании, а номинираните са: Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Менпауър България и Фондация „Америка за България“.

Категория „Големи корпорации“

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните по азбучен ред са AES България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Джонсън и Джонсън България.

За Наградите AmChampion

Идеята за тези награди е от 2019 г., когато АТК реши да надгради ползите за своите членове. Те са публично признание на най-активните и ангажираните от членовете за предходната година. Също така, бидейки награда на общността – инициативата фокусира вниманието върху онези членове, които са били най-активни в дейностите на камарата. Наградите са базирани на стабилни критерии и проверени данни.

Американската търговска камара в България (AmCham Bulgaria) е гласът на Трансатлантическата икономика в България вече над 28 години. Тя обединява над 300 американски, мултинационални и български компании с доказана репутация. Камарата членува в обединението на Американските търговски камари в Европа (ACE, AmChams in Europe), партньор е на Търговската камара на САЩ (U.S. Chamber of Commerce) във Вашингтон. AmCham подкрепя Инициативата „Три морета“ от 2019 година. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във