Банкеръ Daily

Управление и бизнес

AMC ще приема плащане с биткой до края на годината

Изпълнителният директор на най-голямата кино мрежа в света AMC Entertainment Holdings Inc. Адам Арон заяви, че киносалоните на компанията ще започнат до края на годината да приемат биткойн като начин за плащане на билети.

Арон допълни, че криптовалутата ще бъде приета за онлайн покупки на всички локации на компанията в САЩ.

Веригата киносалони е поредна компания, която започва да приема плащания чрез биткойн. В началото на годината Tesla обяви, че основната криптовалута може да се използва като начин на плащане на произвежданите от нея електромобили, въпреки че по-късно спря временно изпълнението на това решението.

Компанията WeWork прие редица криптовалути като начин на плащане, докато eBay и PayPal проучиха опции, които биха позволили трансакции с криптовалути.

Междувременно сенатът на САЩ отхвърли изменение на законопроекта за инфраструктурата, която имаше за цел да ограничи обхвата на регулирането на криптовалутите, предаде БНР.  Законопроектът изисква от бизнеса да отчита крипто трансакции, ако те са по-големи от 10 000 долара, докато двупартийната му промяна се стреми да ограничи обхвата на законопроекта.

Изменението беше блокирано от независимия сенатор Бърни Сандърс, след като беше одобрено от министъра на финансите Джанет Йелън. Самият законопроектът за инфраструктурата е на път да бъде приет от Сената във вторник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във