Банкеръ Daily

Комитова:

Амбицията на МРРБ е да предложи работещ закон за ВиК

Амбицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройство е да предложи работещ и добър закон за ВиК, в който е заложен интегриран подход и защита на най-уязвимите граждани.

Това заяви служебният министър на ведомството арх. Виолета Комитова по време на среща с представители на "Български ВиК холдинг", Съюза на ВиК операторите в България, синдикални организации и Димитър Кочков – член на КЕВР във връзка с усилията на ръководството на МРРБ за намиране на изход от тежката ситуация, в която са поставени ВиК дружествата в страната от постоянно растящите цени на електроенергията.

Министър Комитова и представителите на ВиК отрасъла представиха пред члена на регулаторния орган ситуацията, в която се намират дружествата и дискутираха възможните решения за излизане от кризата, стъпвайки на законовата уредба и утвърдената практика, съобщават от регионалното министерство. 

По време на срещата са били начертани няколко варианта, които предстоят да се обсъдят на следваща среща с ръководството на КЕВР.

"Водата е на всички български граждани. Не е на нито една партия, на нито един бизнесмен. Тя е обществено благо и всички институции трябва да подходим адекватно и отговорно пред създалата се ситуация с цените на електроенергията, балансирайки между обществения интерес и този на дружествата", посочи Комитова.

Предстоят срещи и разговори по темата и с областните управители като председатели на ВиК асоциациите в различните региони на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във