Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Alltoursп планира два пъти повече чартъри през следващата година

На работна среща с представителите на Alltoursп, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви:

Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България. Страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка на германските туристи. През 2019 г. общият брой на туристическите им посещения у нас е над 761 хил., но корона-кризата ни изправи пред предизвикателства, които трябва да преодолеем с общи усилия“.

В разговора участва и Венцислав Танчев, собственик на туроператора Suntours, представител за България на Alltours, който е вторият по големина туроператор във Федерална Република Германия.

Вицепремиерът Николова подчерта, че в условия на пандемия от К-19 българското правителство и Министерството на туризма са предприели спешни мерки и продължават да полагат необходимите усилия за безпроблемното пребиваване на германските гости.

Прилагаме всички санитарно-хигиенни и профилактични изисквания, които гарантират, че България е  сигурна и здравословна дестинация. В резултат отпаднаха издадените от немските власти „предупреждения за пътуване“ на германски туристи за областите Добрич и Варна . Всички места за настаняване и развлечение са под много строг санитарен контрол срещу разпространението на COVID-19“, съобщи министър Николова

И добави, че България е на 26-о място по заболеваемост от вируса в Европа. Освен това страната е сред туристическите дестинации с печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp) от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Предвид значението на немския пазар  за икономиката ни бих искала да ви информирам, че в момента се реализират няколко рекламни кампании, насочени към Германия по различни комуникационни канали“, акцентира министърът.

Александър Вреде поздрави министъра и нейния екип за активната  им  работа, благодарение на която България е сред  малкото дестинации, предпочетени  от германските туристи през кризата. Той обърна внимание, че започва нормалният ритъм за записвания за сезон 2021 и сега е моментът България да покаже предимствата си като интересен и сигурен за здравето маршрут. „ За следващата година планираме два пъти повече чартъри“ , съобщи още той и подчерта, че резервации ще се правят в хотели, спазващи стриктно санитарните предписания.

Представителят на Alltours за България Венцислав Танчев също апелира мерките, и специално носенето на маски, да се изпълнява точно от всички, за да може германските гости да се чувстват сигурно.      

Facebook logo
Бъдете с нас и във