Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

АЛКОХОЛЪТ И ХАЗАРТЪТ МИНАВАТ НА ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ

Фирмите, вносителки на небутилиран твърд алкохол, вече ще получават разрешение за сделките си само за един ден, обеща пред журналисти Детелина Кръстева, директор на Дирекция Икономическа политика и вътрешен пазар в Министерството на икономиката. Досега те ходеха от ведомство на ведомство и чакаха за получаването на съответните лицензи с дни. Екстрата е резултат от замяната на разрешителния режим с регистрационен при вноса на небутилирани високоалкохолни напитки, етилов алкохол и сложни алкохолни препарати, използвани за производство на напитки.


На облекчен режим минават и вносителите на игрални автомати за хазартни игри и частите за тях. Промяната се прави в съответствие с разпоредбите на влезлия в сила Закон за хазарта. Заради Закона за посевния и посадъчен материал пък правителството отмени разрешителния режим и в тази област.


Другата новост е, че разрешаването на сделките ще се извършва на едно гише, а съгласуването между отделните ведомства ще става по служебен път, без това да отнема време на фирмата заявителка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във