Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Алибегов: Ще протестираме със затваряне на ключови кръстовища

"Протестите срещу затваряне на бизнеси започват в 16 часа с блокиране на ключови кръстовища в големите градове София, Пловдив и Варна." Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, след като във вторник бе обявено затягане на мерките в столицата и последва опровергаване на информацията от Министерството на здравеопазването. "Този филм сме го гледали - за доброто и лошото ченге, година и половина, сега сме горе-долу в същата ситуация. Дори да е отложено, очакваме до дни да се случи затварянето на бизнеси, ако се следва плана на Министерството на здравеопазването", каза Алибегов пред bTV.

Той допълни, че планът за справяне с кризата не предлага никаква ваксинационна стратегия, а е план за затваряне на бизнеси: "Там е написано, че ако влезем в хипотезата на оранжева или червена зона, автоматично се включват социално-икономическите мерки. Това е лъжа, нищо не е договорено с нас, така че хората ще останат без пукнат лев при затягане на мерките."

Председателят на Българската асоциация на заведенията припомни, че искат оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров се иска, откакто е обявен планът. Според Алибегов мерките, които затварят заведения и налагат вечерен час, няма да помогнат в борбата с вируса, а само ще отложат неизбежното. По думите му трябва ваксинационна кампания. "Ние в най-големия пик не протестирахме, а затворихме, но трябват обезщетения", каза още той и отбеляза, че българинът не се страхува от вируса така, както преди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във