Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Алианц България стартира иновативен клиентски портал „Моята пенсия“

Порталът предлага достъп чрез видео идентификация, без посещение в офис и променя изцяло клиентското обслужване

ПОД Алианц България стартира нов, иновативен клиентски портал „Моята пенсия“, който осигурява пълно обслужване на осигурените в дигитална среда. За първи път, клиентите на допълнителните пенсионни фондове ще могат да следят и управляват бързо и лесно своите пенсионни спестявания и да бъдат обслужени изцяло онлайн, независимо къде се намират и без да е нужно да посещават офис. Платформата се отличава с висока сигурност при извършване на операциите и надеждна първоначална видео идентификация на всеки потребител.

„Потребителското преживяване е един от основните критерии, който определя развитието на сектора. Дигитализацията на бизнес процесите, на комуникацията и обслужването на клиентите е задължителна. Осъзнавайки предизвикателството да предоставяме бързо, удобно и качествено обслужване на толкова голям брой индивидуални потребители, ние насочихме усилията си в тази посока. Порталът „Моята пенсия“ надхвърля очакванията от познатите ни онлайн услуги и сме сигурни, че е правилният отговор на нарастващите нужди и изисквания на нашите клиенти“, сподели Владислав Русев, главен изпълнителен директор на ПОД Алианц България.

Пенсионните фондове в България обслужват 4.8 млн. клиенти, а един милион от тях се доверяват на Алианц България. За да предложи още по-бързо и по-лесно достъпно обслужване, Алианц България стартира новия портал „Моята пенсия“ с интегрирани справочни услуги за всички фондове – универсален, професионален и доброволен. От началото на следващата година осигурените в пенсионните фондове на Алианц България поетапно ще могат да получат пълния спектър от услуги – от сключване на договор, плащане на осигурителни вноски, извършване на промени в договорните условия, до подаване на документи за изплащане на пенсия или средства.

Настоящите клиенти, независимо дали са имали профил в досегашната платформа pa.allianz.bg, ще трябва да се регистрират в новия портал „Моята пенсия“ (MyPension). Процедурата е бърза и лесна, и включва идентификация с кратка видео сесия, след което клиентът получава достъп до всички активни услуги на платформата. При първоначалната регистрация се изисква устройство с камера и микрофон (смартфон, таблет, лаптоп или настолен компютър), а клиентът трябва да разполага с документ за самоличност (лична карта или паспорт).

Facebook logo
Бъдете с нас и във