Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

АЛИАНЦ-БЪЛГАРИЯ ОТЧИТА 2.75% ДОХОДНОСТ ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ

За първите три месеца на тази година постигнатата и съответно разпределената по индивидуалните партиди на осигурените лица доходност е 2.75%, заяви специално за в.БАНКЕРЪ изпълнителният директор на пенсионноосигурително дружество Алианц България София Христова. - Сумата й се изчислява и се прибавя в индивидуалните сметки всеки месец.
През 2000 г. пенсионната компания разпредели и начисли по партидите на осигурените лица доход в размер на 10.7 процента.
Събраните пенсионноосигурителни вноски са съответно над 23 млн. лева. По този показател дружеството бележи ръст в дейността си от 37.2 процента. Към момента общата сума на активите, управлявани от компанията, надхвърля 51 млн. лева. Тя е регистрирала три пенсионни фонда. В доброволния се осигуряват над 217 000 души а професионалния фонд са предпочели над 27 000 души.
От Националния осигурителен институт ни признаха за редовни 16 377 от заявленията за избор на професионален фонд, обясни София Христова. - За малки неточности или непълноти при попълването бяха върнати около 9800 заявления. Всички пропуски по тях са вече отстранени и документите отново са внесени в осигурителния институт, уточни Христова. От пенсионната компания се надяват повечето оспорени заявления да бъдат признати от работната група на НОИ за редовни, да няма много нови дублирани заявления и броят на осигуряващите се в дружеството да се запази.
В момента тече кампанията по набиране на осигурени за универсалния пенсионен фонд и досега резултатите са повече от обнадеждаващи. Само за трите месеца от началото на кампанията към 82 000 души са избрали за свой осигурител Алианц България, заяви пред в.БАНКЕРЪ София Христова. - Всеки ден ние получаваме по няколко хиляди заявления.
Според изискването на закона, минималният брой осигурени, който трябва да привлекат универсалните фондове, е 30 000 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във