Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Александър Ваклин: Възмутен съм, че съжаляват Иванчева

Възмутиха ме опитите да бъде манипулирано общественото мнение, за да се предизвика съжаление към Иванчева. Това каза бизнесменът Александър Ваклин в телевизионно интервю, след като миналата седмица бяха разпространени кадри, на които се вижда как бившата кметица е отвеждана в болница с белезници на ръцете и на краката. 

Ваклин е човекът, който подаде сигнал за подкуп срещу Десислава Иванчева. "Моето уважение към всеки гражданин, който е задържан, правата му трябва да се спазват, но г-жа Иванчева все пак е подсъдима", допълни бизнесменът пред NOVA. 

Той сравни ареста на екскметицата със задържането на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев, който бе заловен в Турция заедно с Митьо Очите. 

"Никой не се е възмути от ареста на общинския съветник с "Ролс-Ройс-а". Никой не е изпита съжаление към него", отбеляза Александър Ваклин.

"Аз съм един гражданин, който е застанал с името си и свидетелства. Защото има много граждани, които казват аз знам, че той например има "Ролс-Ройс", но никой не отива да свидетелства. Много често журналист с камера отива и разобличава някакъв проблем, но без свидетел, няма как това да отиде в съда. Арестът на Иванчева стана по този публичен начин, защото кметицата на Младост избра това място за предаване на парите", коментира още бизнесменът.

По думите му за първи път от него е поискана толкова голяма сума. 

Той твърди, че след ареста на Иванчева името му е нашумяло и сега фирмата му се проверява много повече. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във