Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Александър Николов отново влиза в ръководството на АЕЦ "Козлодуй"

Александър Николов отново е назначен в ръководството на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от пресцентъра на централата. От днес той ще бъде заместник-изпълнителен директор на държавното дружество. Николов ще заеме мястото на Цанко Бачийски, който не е бил член на съвета на директорите на централата.
Александър Николов има 27 години стаж в атомната централа е заемал и други ръководни и оперативни длъжности. Бил е дори изпълнителен директор за седем месеца в периода 2011-2012-а. През май 2012 г. той отстъпва поста на Валентин Николов, който тогава беше заместник-министър на енергетиката от ГЕРБ.

Александър Николов е бил вече заместник-изпълнителен директор по време на управлението на правителството на Пламен Орешарски. Когата ГЕРБ се връщат на власт той е освободен.

"АЕЦ Козлодуй" ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият произвозител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство.

Фирмата е еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие. От септември 2008 г. АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е дъщерно дружество на "Български енергин холдинг ЕАД.

Управлението на АЕЦ "Козлодуй" се осъществява от съвет на директорите. В момента Жаклен Коен е председател на борда, а членове са Наско Михов, който е и изпълнителен директор, и Иван Йончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във