Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Александър Николов е депозирал оставката си

Енергийният министър Александър Николов е депозирал оставката си днес. Очаква се в рамките на деня това да направи и външният министър Теодора Генчовска. Другите двама министри на "Има такъв народ" - на регионалното развитие Гроздан Караджов и на спорта Радостин Василев, депозираха оставките си още миналата седмица. Тогава лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му изтегля министрите си от управлението и напуска четворната коалиция. 

Напрежението между ИТН и ПП ескалира при обсъждането на актуализацията на бюджета на заседание на Министерския съвет. Тогава министрите от партията на Трифонов напуснаха демонстративно, тъй като нито едно от предложенията им не било прието. По-късно Трифонов направи изявление във Фейсбук, в което обяви, че слага крайна на коалицията и на "агонията". Аргументите, които изтъкна, бяха, че премиерът Кирил Петков води "двойна политика" по темата за Северна Македония, а приетият бюджет водел държавата към фалит.

Премиерът обяви, че регионалният министър Гроздан Караджов е поискал допълнително 3 милиарда и 600 милиона лева, които да бъдат платени на транспортните фирми, разследвани в последните месеци от вътрешния министър Бойко Рашков. А Караджов обвини министър-председателя, че е изрекъл лъжи по негов адрес. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във