Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Акционер в Meta против огромните харчове на Зукърбърг за метавселената

Инвестиционният банкер и акционер в Meta Брад Герстнър предупреди, че инвеститорите губят вяра в компанията на Зукърбърг, тъй като тя продължава хвърля огромни средства за своята метавселена.

"Meta увеличи разходите и вие загубихте доверието на инвеститорите", пише председателят и главен изпълнителен директор на Altimeter Capital Брад Герстнър в отворено писмо до компанията. Гестнър е притеснен, че Meta сякаш започна да изоставя своя основен бизнес - социалните мрежи. Вместо това компанията на Зукърбърг инвестира милиарди в направата на виртуалната метавселена.

Досега потребителите са крайно резервирани, а резултатите от огромните инвестиции са почти нулеви. Според Брад Гернстнър спадът в цената на акциите отразява загубеното доверие в компанията, а не само лошото настроение на пазара.

"Хората са объркани от това какво изобщо означава метавселената", уместно отбеляза Герстнер. Според него влагането на 10 до 15 милиарда долара годишно в това начинание не е рентабилно.

"Приблизителна инвестиция от 100 милиарда долара в неизвестно бъдеще е супер голяма и ужасяваща новина дори по стандартите на Силиконовата долина", смята инвеститорът.

Според Герстнер това, което Зукърбърг трябва да направи е да предприеме масови уволнения и да върне фокуса си към социалните мрежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във