Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Агенцията по горите с нов директор

Инж. Тони Кръстев е новият директор на Изпълнителната агенция по горите. Той вече е бил начело на ведомството в периода от 2000-а до 2001 година.

Кръстев сменя на поста Григор Гогов, за който още в първите дни на служебния земеделски министър стана ясно, че ще бъде сменен заради занижен контрол и опорочени процедури при назначаване на директорите на природните паркове.

Кръстев досега е работил като експерт в един от отделите в агенцията.

При представянето му зам.-министърът на земеделието доц. д-р Георги Костов заяви, че разчита на новия шеф на агенцията да организира системата така, че в кратки срокове да бъде подобрен нейният имидж. "Очаквам да извърши необходимите промени, от които да се види, че законите се спазват и не се допуска натиск към горите в интерес на едни или други политически фактори", каза още той. Зам.-министърът бил готов да помага на Кръстев в опазването на горите от лобистките интереси. Той допълни още, че от срещата му с директорите на държавните горски предприятия е станало ясно, че предприятията работят добре с агенцията по горите и нейните регионални структури.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във