Банкеръ Daily

Управление и бизнес

АЕЦ „Козлодуй” с естрадна песен и клип за 45-годишнината

АЕЦ „Козлодуй" има естрадна песен и клип по случай 45 години от отварянето на централата. Шефове и служители на АЕЦ-а възпяха атомната енергетика. В понеделник изпълнението беше споделяно многократно и предизвика разнопосочни коментари и реакции. Каква обаче е цената на клипа, възхваляващ атомната централа, не става ясно. 

„Всеки има право на мнение и да коментира темата по удобен начин. Всички мероприятия във връзка с годишнината се финансират със собствени средства. Спазени са законовите процедури, изисквания и нормативи, с които подготвяме нашите събития. За песента няма специално изградено студио. На 4 септември АЕЦ „Козлодуй” отбелязва 45 годишнина от своето създаване. Това е един достатъчно сериозен повод да направим серия от мероприятия, с който да почетем празника. Запознат съм с реакциите и не виждам някакви негативи”, коментира директорът на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов пред Нова телевизия. 

„Усмивка за теб” е „ядрената” песен на „Козлодуй”. Автор е китаристът Кирил Божков. На цигулката е Маргарита Михайлова - експерт „Договори”. На пианото е главният експерт Георги Барбов. Балетът и вокалната група са „При дома на енергетиката”. Неофициално, видеото е струвало около 30 000 лева. От АЕЦ-а не решили сами да правят клип, а ги поканили в международен проект на „Росатом” – „Песни на атомните градове”. 

По случай 45 години от откриването на първата атомна електроцентрала в България, на 4 септември АЕЦ „Козлодуй“ организира празнична програма. Ето я и нея:

В 17 часа, в Зрителна зала, Дом на енергетиката (вход с покани) ще бъде официалната церемония за отбелязване на годишнината. Тя ще бъде излъчена на живо на специално монтиран на открито екран в Алеята зад Дома на енергетиката .

В 19:30 часа, на Алеята започва празничния концерт с участието на рок група БТР и Джон Лоутън.

От 2 до 8 септември, на площада пред Дома на енергетиката ще бъде подредена фотоизложба с архивни кадри от историята на атомната централа – „Изграждане на АЕЦ „Козлодуй“-историята през обектива“.

В същия период, в Главното фоайе на Дома на енергетикатаq ще има изложба на графики с добавена реалност-изкуството оживява през смартфона –„Дигитално мастило“.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във