Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Acronis си партнира с A1 за своя облачен дейта център в София

Михаил Семерджиев, старши мениджър в направление "Маркетинг“ в "А1 България", и Иван Дудин, регионален директор "Продажби“ в "Акронис", "откриха" Центъра за данни на Acronis в България.

Пандемията ускори дигитализацията на нашия живот. Това пък естествено засилва и киберзаплахите и последните месеци показаха, че голяма част от компаниите не са много подготвени за тях. Досега само големите фирми мислеха в тази посока и вземаха мерки, докато малките и средни предприятия са много далече от това мислене.

В тази ситуация „А1 България“ и Acronis обявиха партньорството си за проекта Acronis Cloud Data Center в София. Глобалният лидер в киберзащитата Acronis избра центъра за данни на А1 за най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света. Платформата Acronis Cloud Infrastructure предоставя достъп на доставчиците на услуги до пълен набор от решения за бекъп и киберзащита. Благодарение на това бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup - интелигентно решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възстановяване в случай на инцидент, AI базирана защита от криптовируси и опасен софтуер, и инструменти за отдалечено управление в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя облачен дейта център за региона на Източна Европа поради геолокация му и репутацията на „A1 България“ като доверен партньор и водещ доставчик на телекомуникационни и ICT услуги в страната.

Една от основните цели на А1 е да предостави на компаниите, публичните организации и обществото технологични решения за техните бизнес нужди. „За да постигнем това, ние комбинираме опита на инженерните ни кадри с know-how на нашите партньори, които са сред водещите технологични компании в света. Горд съм да приветствам Acronis сред тях. Твърдото ми убеждение е, че заедно A1 и Acronis могат да предоставят на българския бизнес удобен и надежден начин за управление на нуждите им от киберсигурност и защита от загуба на данни”, коментира Михаил Семерджиев, старши мениджър в направление „Маркетинг“, А1 България.

“Това беше нещо, което нашите партньори искаха от известно време - да имат Център за данни на Acronis в България. Сега те могат да защитят клиентските данни локално, знаейки, че са подкрепени от глобален партньор, който е в режим на готовност 24x7x365, за да разреши всякакви проблеми. С нашата глобална мрежа от центрове за данни ще можем да отговорим на огромния обем от данни и да доставим нашите най-добри решения за киберзащита на доставчиците на услуги и техните клиенти,” каза Иван Дудин, регионален директор „Продажби“ в Акронис.

Глобалната мрежа от дейта центрове на Acronis вече включва локации в САЩ, Великобритания, Швейцария, Лихтенщайн, Франция, Германия, Испания, Израел, Япония, Австралия, Канада, Бутан, Бразилия, Гърция, Южна Корея, Португалия, Чехия, Полша, Дания и Сингапур. С новия дейта център в София доставчиците на услуги в България ще могат да съхраняват критични за бизнеса данни на своите клиенти локално на територията на страната. 

Всички дейта центрове на Acronis са проектирани да отговарят на корпоративните и регулаторни изисквания. Global/local Initiative, както беше обявена на Acronis Global Cyber Summit 2020, дава възможност на партньорите на Acronis да предлагат услугите си глобално, да се възползват от географското им разположение и да добавят стойност локално според, спецификите на всеки пазар. Тя покрива и изискванията за бързо възстановяване след възникнал инцидент за българските доставчици и клиенти, предлагани на конкурентни цени. В резултат на това доставчиците на услуги ще отговорят на постоянно нарастващите изисквания за съответствие с регулациите в бранша, сигурността на данните и за постигане на висока производителност.

Сред решенията, които се предлагат от новия дейта център, е Acronis Cyber Protect - уникална платформа за бекъп, възстановяване при инцидент, защита от следващо поколение срещу опасен софтуер, киберсигурност и инструменти за управление на крайните клиентски устройства и приложения - всички управлявани от единен портал.

Всички решения на Acronis са предназначени да адресират петте вектора на киберзащитата, като гарантират безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността (Safety, Accessibility, Privacy, Authenticity, Security) на данните, приложенията и системите на дадена организация. По същия начин облачните дейта центрове на Acronis са проектирани да предоставят най-високите нива на наличност, сигурност и безопасност на данните - като всяко съоръжение разполага с най-съвременно оборудване, както и с най-добрите оперативни и контролни системи за сигурност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във