Банкеръ Daily

Управление и бизнес

80% от европейците ползват интернет през смарт телефона

Близо 80% от потребителите на интернет "сърфират" през мобилните си телефони, това показват данните на Европейската статистическа служба "Евростат" за 2016 година. Най-предпочитани след телефоните се нареждат лаптопите – 64% от потребителите в ЕС, настолните компютри – са любими за 54% от хората, а таблетите са предпочитани от 44% от европейците.

Смарт телефоните са предпочитани от жителите на Испания, Кипър и Холандия, като почти 90% от потребителите от тези страни ги посочват като такива. Докато хората от Чехия, Естония, Латвия, Полша и Словакия предпочитат по-традиционните устройства, като лаптопите например. У нас 71% от хората избират да ползват интернет през телефон, 58% от компютър, 51 процента през лаптоп или нетбук, а едва 19 на сто ползват интернет от таблет.

През изминалите 12 месеца повече от 70% от хората са публикували лична информация онлайн, сочат още данните на "Евростат". Голямата част от тях декларират, че са използвали някаква форма на защита, като например контрол на достъпа до споделената от тях информация. Почти половината от защитилите се потребители (46%) са отказали личните им данни да бъдат използвани при реклама, а 40% са ограничили достъпа до профилите си в социалните мрежи. Повече от една трета от хората са прочели декларациите за поверителност в сайтовете преди да предоставят, каквато и да било лична информация. А 31% са се предпазили от това непознати да знаят географското им местоположение и са го скрили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във