Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Microsoft остави без работа стотици сътрудници от фирми подизпълнители

Американската компания Microsoft се е отказала от услугите на стотици разработчици, което е довело до масови съкращения на сътрудници. Както отбелязва интернет изданието Business Insider, като се позовава на  собствени източници, уволнените не са били служители на компанията, а са били ангажирани чрез други фирми.

Microsoft често използва услугите на подизпълнители по много от направленията, в които работи корпорацията. При това тези сътрудници могат да работят заедно със щатните служители, но те естествено не могат да ползват всички привилегии, които се  полагат на осталите в компанията.

По данни на изданието, от Microsoft вече са обявили, че договорите с много наети по този начин специалисти ще бъдат приключени на 12 август. На тези сътрудници няма да бъдат изплащани обезщетения, но агенциите, с които е бил сключен договор за наемането им, ще ги компенсират за неизползвания отпуск.

От Microsoft също така планират и други съкращения: ще бъдат уволнени около 1800 човека, а привличането на нови служители е решено да се забави.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във