Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще приемат Процедурни правила за предлагане на кандидати за председател на КЕВР

Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа.

В дневния ред е точката за приемане на Процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, представяне и публично оповестяване на документите и изслушване на кандидатите в Комисията по енергетика, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по енергетика.

От 11 часа ще се проведе парламентарен контрол, в който на въпроси на депутати ще отговарят шестима министри.

Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, ще отговори на два въпроса - относно благосъстоянието на децата в България и Национална та програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца и липсата на план към нея за 2019-2020 г.

Към Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, има питане относно проблеми в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград във връзка с лечението на пациенти с Covid-19, както и въпрос относно забавяне на резултатите от тестовете за изследване на коронавирус. Има и въпрос за строежа на Националната детска болница.

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика,  ще отговори на въпрос относно механизми за подкрепа на кооперациите. Другите два въпроса са за Националния план за действие по заетостта през 2020 г. и изпълнението на регионални програми за заетост.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, ще отговори на въпрос относно ползването на водата от язовир "Жребчево".
Към Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, има питане относно изграждането на т. нар. "Дунав мост 3", свързващ румънския град Зимнич и българския град Свищов.

Народният преудставител Димитър Данчев поставя въпросът авиационния шум върху близко разположените до летище София жилищни райони.
Красен Кралев, министър на младежта и спорта, ще отговори на въпрос относно мерките при провеждане на спортни мероприятия.
Отлагане на отговорите със седем дни са поискали петима министри.
Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на образованието и науката Красимир Вълчев; министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова; и министърът на икономиката Емил Караниколов

Facebook logo
Бъдете с нас и във