Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ИНГ ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ВДИГНА КАПИТАЛА СИ

Още следващата седмица ще бъдат внесени парите за гласуваното увеличение на капитала, а освен това ще бъде направена съответната регистрация в съда, заяви специално за в.БАНКЕРЪ главният изпълнителен директор на ИНГ Пенсионноосигурително дружество Николай Стойков. Решението за увеличението на капитала от 3.2 млн. на 8.8 млн. лв. бе взето на общото събрание на компанията преди десет дни. Бе променено и управлението на компанията. Съветът на директорите нараства от три на седем членове. Негов председател е Питър Ролс, а членове са Пит ван Вантер, Андрей Евтимов и юридическото лице Ен Ен Сървисис. В съвета влизат също Николай Стойков, който стана и главен изпълнителен директор, и другите двама изпълнителни директори Марин Стоев и Пьотър Глушек. Доскоро той бе изпълнителен директор в полската пенсионна компания от структурите на ИНГ груп.
Преди две седмици холандският финансов холдинг закупи 70% от ПОК Солидарност и името й бе сменено на ИНГ пенсионноосигурително дружество. Другият акционер в компанията е Доверие обединен холдинг с 30 процента. Той обаче няма да участва в предстоящото увеличение на капитала, което означава, че делът му ще падне до 11 на сто, обясни пред репортер на в. БАНКЕРЪ изпълнителният директор на холдинга Андрей Евтимов. Идеята е в рамките на 18 месеца пенсионното дружество да стане изцяло собственост на ИНГ груп.
Холандската финансова група е поставила задача до края на 2002 г. пенсионната компания да стане лидер в допълнителното доброволно пенсионно осигуряване. Не държим да сме номер едно по брой на осигурените, а по акумулираните активи, поясни Николай Стойков.
Що се отнася до задължителното осигуряване, мениджърите на ИНГ пенсионноосигурително дружество искат до края на тази година да държат 10% от осигурителния пазар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във