Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Министерството на Ангелкова умува върху разделяне на курортите

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното министерство. Това се разбра от телевизионно интервю на министър Николина Ангелкова. Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, например, да бъдат разделени на зони – съответно за забавление и за семеен туризъм.

Обмисляло се Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настоявали от Българската асоциация на заведенията. Но според депутата от „Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

От министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя в националните курорти до колко часа да се вдига шум. ,,Големите туроператори работят изключително сегментирано и за това когато говорим само и единствено за национални курорти, е хубаво да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти”, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов може да се обсъди едно такова обособяване на такива места за развлечение, в които да е разрешено озвучаването и след 23 часа. По думите му това обаче е въпрос на бъдеща законова уредба, като задължително тези зони трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във