Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

България получава допълнително 16.7 млн. лв. за подобряване на чистота на въздуха. Те ще дойдат по линия на програмата Life. Проектите ще са предимно в областта на подобряване на чистотата на въздуха в големите градове. Те предвиждат мерки като подмяна на замърсяващи битови отоплителни системи, изграждането на устойчив обществен транспорт и на инфраструктура за велосипедисти и електрически превозни средства.

 

В системата на допълнителното пенсионно осигуряване са акумулирани нетни активи на стойност 13.363 млрд. лева. В сравнение с края на 2017-а, това е ръст с 5.53 на сто. Общият брой на осигурените лица за втора пенсия в четирите вида пенсионни фондове е 4 662 336 души.

 

Турция продължава да е най-търсената европейска дестинация от българските туристи. Тя е предпочитана и от млади двойки, и от семейства. Решаващ фактор са цените и обслужването.

 

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

 

В ЕС започва прилагането на нови правила, с които се намаляват разходите и формалностите за гражданите, които живеят извън собствената си страна. Досега всички, които се преместват из общността, трябваше да заверяват издадените им официални документи (например удостоверение за раждане, брак или смърт), за да докажат истинността им.

 

Още над 300 служители предстои да назначи пътната агенция в новото звено, наречено тол полиция. Общо 680 ще бъдат тол полицаите, които ще следят дали водачите на коли имат валидна електронна винетка, а впоследствие и дали за камионите е платена нужната тол такса.

 

За развитието на иновациите през периода 2014-2020 г. са предвидени 1.416 млрд. евро в четири приоритетни области, в които България разполага с икономически, научен и технически капацитет за развитие, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във