Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Броят на издадените разрешителни за строеж на жилища отбелязва 14% ръст на годишна база през последното тримесечие на миналата година, а започнатите сгради се увеличават с 20 процента. Като обеми жилищното строителство в Пловдив е по-голямо от това в столицата, следват Варна, Бургас и Стара Загора.

 

България е на второ място в Европейския съюз по дял на общините, обхванати от инициативата за безплатен безжичен интернет на обществени места (WiFi4EU). Общо 43% от българските общини са спечелили ваучери за изграждане на високоскоростен достъп до световната мрежа в първия конкурс, който се проведе през ноември 2018-а.  

 

Европейската разпоредба, предвиждаща поетапната забрана на цигари и тютюн за ръчно навиване с вкусово-ароматни качества, е валидна, разпоредил Съдът на ЕС. Като мотив се посочва, че ароматът прикрива вкуса на тютюна и насърчава потреблението му, поради което представлява опасност за здравето.

 

По 120 000 лв. средно на ден са плащали авиокомпаниите през изминалата година, за да преминават през въздушното ни пространство. Трафикът в небето ни е огромен - 800 000 самолета са прелетели през 2018 г., което е над 10% повече спрямо година по-рано.

Facebook logo
Бъдете с нас и във