Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Крепостта Царевец е най-посещаваният туристически обект у нас за 2018-а и единственият, работещ без прекъсване през всичките 365 дни. Близо 201 000 са били чужденците, посетили музейните обекти в Старата столица през миналата година - с 20 000 повече от 2017-а.

 

Близо 340 телефонни терористи, които подават фалшиви сигнали до тел. 112, отиват на съд всяка година. Те най-често получават като наказание общественополезен труд или глоби между 2000 и 5000 лева. Досега случаите на пратени в затвора са единични.

 

Ресторантите, които имат собствени сайтове и предлагат доставка на храна до дома, трябва да се регистрират в НАП като онлайн търговци. Същото се отнася и за хотелите със собствен сайт, от който може да се направи резервация.

 

Вземането на решение по подадено заявление за издаване на виза за дългосрочно пребиваване на граждани на трети страни в България като сезонни работници вече ще се извършва в срок до 15 календарни дни.

 

Мрежата "Натура 2000" ще се управлява у нас с териториални планове. Това предвиждат промени в Закона за биологичното разнообразие, предложени от Министерството на околната среда и водите и публикувани за обществена консултация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във