Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Четиризвезден" хотел в "Златни пясъци" - без сифони в баните

Темата за категоризацията на хотелите по Черноморието, а и не само, отново е на дневен ред, след като проверка на Комисията за защита на потребителите и туристическия министър Николина Ангелкова откри куп нарушения в х-л "Палма", който се намира в комплекса "Златни пясъци". 

Повод за проверката е сигнал на курортист, подаден на горещия телефон на туристическото министерство. Гражданинът сигнализирал, че условията в хотела не отговаряли на неговата категория, която от 2011-а е "четири звезди". При инспекцията КЗП и Ангелкова установили, че в обекта липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори сифони в баните... Наред с това категоризираните стаи са 39, но по списък те са се оказали 42. Хотелът бил и с изтичащо удостоверение за категоризация, а собствениците изобщо не са подали ново заявление в туристическото ведомство. 

Ангелкова съобщи, че веднага започва процедура по прекатегоризация на обекта. На шефовете ще бъде съставен акт за нарушенията. Санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция. Предстои нова проверка и ако нарушенията не са отстранени, глобата се удвоява.

КЗП и Ангелкова се натъкнали на още хотел-нарушител. Става дума за "Бялата лагуна" в Кранево, който също има "четири звезди". Министърката спомена за още пет подобни фрапиращи случая с почивни станции, където е установено разминаване с нормативите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във