Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ", четете:

БезЧЕЗтие отвсякъде

Бях сигурен, че  Бойко ще уплаши Гинка, но всъщност Гинка  уплаши Бойко. Така че  Бойко се скри  и прати Гинка в Прага - да скрие и нея. След обяд, на изслушването в парламента, обаче Гинка дойде да се обяснява (нямало е явно самолет за Прага) и вече със сърце на място заплаши, че ще търси отговорност на всички, които клеветят нея и компанията й. Прочетете повече за сагата с ЧЕЗ в новия брой на  вестник "БАНКЕРЪ".

Прераждането на  СОФИБОР

От 1 юли 2018-а лихвеният индекс СОФИБОР ще престане да съществува в сегашния си вид. Именно в изпълнение на този последен ангажимент - свързан с договорите за потребителските и ипотечните кредити Народното събрание чрез  преходните и заключителните разпоредби на новия Закон за платежните услуги и платежните системи внесе промени в Закона за потребителския кредит и в Закона за жилищните кредити за потребители. Тези промени засягат прилагането в българските закони на  изискванията на европейските директиви и регламенти по отношение на лихвените индекси или, както обичат да ги наричат финансистите  - "бенчмарковете". Повече по въпроса във вестник "БАНКЕРЪ".

Отново добри намерения в  КФН

На нарочна пресконференция КФН обяви бъдещите си творчески планове. Те звучаха повече от оптимистично, защото бяха обвързани с конкретни срокове. До седмици ще е готов анализът на Световната банка по въпроса за цената на задължителната застраховка "Гражданска отговорност", обявиха от КФН тогава. Въпросът дали застрахователните премии по "Гражданска отговорност" за МПС са достатъчни и дали не трябва да се завишат от гледна точка на покритите рискове възникна след извършената проверка на целия финансов сектор у нас от страна на Международния валутен фонд (по т. нар. FSAP) през миналата година. Запознайте се подробно с темата в новия ни брой!

Пазарджишкият Давид гласи сделка с чешкия Голиат

Разместванията в енергетиката у нас винаги прерастват в земетресения с магнитуд от поне седма степен. Продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ запази традицията и трусовете бързо станаха огромни, но на властта й трябваха цели пет дни, за да осъзнае мащабите на икономическите и политическите последствия от бедствието. Гинка Върбакова може и да се размине с електроразпределението в Западна България, но абсурдът, който се разигра около продажбата на активите на ЧЕЗ у нас, е достоен за постановка в Сатиричния театър. Защо? Вижте в „БАНКЕРЪ“ в петък.

Ще мине ли пак номерът със самосвала?

От няколко месеца насам се засилва впечатлението, че управляващите с дружни усилия се стремят да се самосвалят от власт. Докато нарастващото напрежение в малкия коалиционен партньор е логично (вкопчването в кокала не може да поддържа безкрайно партньорството между орел, рак и щука), зачестилите буквално всекидневни гафове на ГЕРБ будят учудване. Едни наблюдатели се чудят защо постъпват така, а други - защо го правят толкова нескопосано. Основания за чудене има. Уж добре режисираната каскада може лесно да се превърне в съвсем истинско въргаляне надолу по урвата. Прочетете повече във „БАНКЕРЪ“. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във