Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Приходите от международен туризъм у нас през 2017-а възлизат на 6.895 млрд. лева. Това е с 9.3% повече спрямо рекордната дотогава 2016-а.

 

Проекти на обща стойност над 340 млн. лв. се изпълняват в Северозападния район по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". Към момента около една трета от всички сключени договори по тази програма се изпълняват в областите Видин, Враца, Ловеч, Плевен и Монтана.

 

Министерството на отбраната ще представи през март пред Министерския съвет предложенията си за закупуване на бойни самолети и бронирани машини. Ще се поискат оферти за различни машини, между които F-16, "Грипен", "Юрофайтър Тайфун" и Боинг F/A-18 Хорнет. Стойността на сделката се очаква да е около 1.5 млрд. лв. (946 млн. долара).

 

Министерският съвет даде съгласието си генерал-майор Данчо Дяков да бъде назначен на длъжността началник на Националната служба за охрана. Към момента той е съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.

 

Полша открива почетно консулство в Несебър, което ще обхваща територията на общините Бургас, Варна и Добрич. За почетен консул е предложена Лидия Барбара Пиетшик - Вангелова.

 

На заседанието на КОРЕПЕР II във формат Конференция на представителите на правителствата на държавите членки ще бъде разгледан въпросът за назначаването на девет съдии и трима генерални адвокати в Съда на Европейския съюз. Българската кандидатура е съдия Александър Арабаджиев, когото страната ни издига за трети мандат.

 

България е изнесла през 2017-а стоки и услуги за 25.8 млрд. лв., което е нарастване с 2.7 млрд. евро в сравнение с година по-рано. Вносът пък възлиза на 27.8 млрд. евро, като годишният му ръст е с 3.8 млрд. евро.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във