Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ", четете:

Безразборните градежи отиват в историята

София да бъде разделена на големи зони по отношение на максималната височина на новите сгради. Обособяват се две територии за много високо строителство, където височината на сградите няма да се ограничава - независимо от устройствената зона, в която попадат. Това ще позволи строителството на небостъргачи на тези места. Кои са те и какво следва от новите разпоредби - четете в новия брой на вестника. 

Два данъка – едно безумие

Ниската финансова култура на населението ли е виновна за "данъчната" ни апатия? Или умората от безкрайния преход? Или и двете? Затова сигурно никой не иска да излезе на улицата или директно да издигне глас в парламента, за да поиска рязане на данъци... А налозите върху лихвите и върху дивидентите трябва да се премахнат в интерес на икономическия растеж. Всичко по тази тема ще намерите втв вестник "БАНКЕРЪ".

Туризмът "се развива", хотелите фалират

Бляскавите резултати за развитието на нашенския туризъм, които министърът на туризма Николина Агелкова час по час демонстрира пред обществеността, очевидно не са чак толкова бляскави. Как иначе да си обясним все по натрапващата се тенденция към  фалит на хотели и вилни селища  в цялата страна. Има десетките продажби на такъв тип обекти не от техните собственици, а от частни съдебни изпълнители както по Черноморието, така и в най-атрактивните СПА и зимни курорти у нас. Какво точно се продава ще научите от страниците на седмичника. 

АПИ търси алтернатива за тол-системата

Когато в началото на октомври австрийският гигант Kapsch, който участваше в търга чрез българското, полското, италианското и испанското си подразделение с обединението "Капш трафик солюшънс", бе избран за изпълнител на системата, изглеждаше, че сагата е приключила. Но само няколко дни по-късно се оказа, че просто започва поредният епизод - на 19 октомври двама от загубилите участници подадоха жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу избора на "Капш". Сега АПИ е изпратила покани до три адвокатски дружества, като целта е да се наеме консултант, който да предложи алтернативни варианти за изграждане на системата за платено преминаване по българските пътища. Какво ще последва от това? - вижте в новия "БАНКЕРЪ".

Бързите заеми се услаждат на банките

Мина времето, когато бързите заеми бяха монопол на небанковите финансови институции. Банките, които дълго "търпяха" този пай да се отмъква под носа им, посегнаха решително към него. Трезорите отпускат нетипичните кредити "до заплата", каквото е несменяемото лого на дейността  на фирмите за бързи заеми. Какви са приликите и разликите между едни и другите, може да научите от статията в "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във