Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Битумната паста, с която Столичната община се опита да запълни дупките по бул. "Цариградско шосе" след тежкия сняг през зимата, вече се напука при моста над колелото до зала "Арена Армеец". От общината обещават нов ремонт през август. 

 

Правителството ще предостави до края на годината 35.1 млн. лв. за ремонт на уличната мрежа в редица общини.

 

България и Македония ще си сътрудничат в проучването на възможностите за развитие на нова директна връзка между газовите системи на двете страни. Това е предвидено в проект на двустранен меморандум, одобрен от правителството тази седмица.

 

 

Националното външно оценяване в VII клас и държавните зрелостни изпити на дванадесетокласниците да се провеждат на различни дати, предвижда Министерството на образованието и науката.

 

Шофирането повече от два часа на ден устойчиво намалява интелигентността, показва ново проучване.

 

 

На почивка и екскурзия извън страната през юни са били почти 190 хил. души, което представлява рекорд за последните десет години и с 3.1% повече, отколкото през същия месец на миналата година, показват данните на НСИ. 

 

Жители на Владая и Княжево излизат отново на протест. Година след като Столичната община се ангажира да изпълни част от исканията им за по-добър обществен транспорт почти нищо не е направено, твърдят от местен инициативен комитет. 

 

 

Министерският съвет създава Съвет за административната реформа, съобщи пресслужбата на кабинета. За негов председател бе определен заместник министър-председателят Томислав Дончев. 

 

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2017-а. Средствата в размер на 17 474 000 лв. ще се използват за изплащане на левовата равностойност на неосигуреното униформено облекло на държавни служители през 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 година.

 

Изпълнителният директор на "Академика 2011" Борис Тодоров и представителят на "Асикс" за България Любомир Ганев подписаха през седмицата спонсорски договор. Спортният концерн дава името си на реновираната зала "Фестивална", която през следващите шест години ще се нарича "Асикс Арена". 

 

Испанският премиер Мариано Рахой  бе разпитан като свидетел в рамките на мащабно дело за корупция в неговата Народна партия. Българският плувец Антъни Иванов записа историческо осмо място на 200 метра бътерфлай на Световното първенство по плувни спортове в Будапеща, Унгария.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във