Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Рекордните 246 млн. лв. стигнаха дълговете на здравната каса към чуждестранните клиники. За последните шест месеца парите, които тя дължи на болници в ЕС, лекували осигурени у нас граждани, са скочили с над 50 млн. лева. Задълженията растат, защото касата плаща по-малко от постъпващите искове.

 

Висшият експертен екологичен съвет към екоминистерството оряза плановете на община Приморско за мащабно застрояване, включително и в защитени зони. По експертни оценки коригираният план ще позволи около 30 000 нови легла при първоначални намерения за около 43 000.

 

ЦИК ще обяви в края на август или началото на септември как ще изпълни вмененото й по закон задължение да въведе дистанционно електронно гласуване. Тогава трябва да стане ясно и как да се осигурят машини за всяка избирателна секция.

 

България ще открие почетно консулство в Белфаст. За почетен консул ще бъде назначен британският гражданин Пол Мартин.

 

 

От 1 юли 2017-а заявлението за отпускане на парично обезщетение за безработица от Националния осигурителен институт може да се подава и по електронен път. Това ще става чрез специално разработена  административна услуга, която ще бъде достъпна на интернет страницата на институцията (www.noi.bg).

 

 

"Кауфланд България" ще инвестира 250 хил. лв. през тази година в подкрепа на 15 български фермери, които ще бъдат сертифицирани по стандарта GlobalG.A.Р. (Good Agricultural Practice).

 

Бизнес климатът в промишлеността през юни се е влошил в сравнение с май. Същевременно е регистрирано известно подобрение на производството с поръчки, което е съпроводено и с благоприятни очаквания за по-висока активност през следващите три месеца. Несигурната икономическа среда и недостигът на работна сила продължават да са основните проблеми за развитието на бизнеса.

 

 

Първият банкомат в света отбелязва 50-ата си годишнина. Плод на въображението на шотландския изобретател Шепърд Барън, той е открит на 27 юни 1967-а в клон на банка Barclays в Енфийлд, Северен Лондон.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във