Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Лична осигурителна сметка на всеки един гражданин в солидарния модел на здравеопазване - включително и за пенсионерите и за децата, поиска председателят на Националното сдружение на частните болници д-р Николай Болтаджиев.

 

Министерският съвет разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на държавата от военновъздушните сили на България и на Италия. Мисията е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните членки по източния фланг на НАТО.

 

През 2016-а линията на бедност в страната е била 308.17 лв. месечно на лице от домакинството. Това представлява понижение с 5.4% спрямо прага от 325.8 лв. година по-рано. За 2016-а "бедни" са били 1 638 700 лица, или 22.9% от цялото население, което е с близо 1% повече спрямо 2015-а. 

 

Правителството определи вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева за национален координатор по антикорупционни политики. 

 

Осигурени са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2017-а с цел изплащане на българските вноски към Механизма за бежанците в Турция. Общият им размер е 5.05 млн. лева.

 

Социалната пенсия за старост ще нарасне от 1 юли от 118.14 лв. на 120.98 лева.

 

Помощта, която се изплаща на семействата на първокласници с ниски доходи, да се отпуска и на семействата на деца от 2-ри, 3-и и 4-и клас, т.е. до завършване на началното образование. Това предлагат група депутати от "БСП за България". 


Заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева ще бъде председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Тя ще замени на поста Атанас Кундурджиев.

 

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи руския дипломат Владимир Воронков за началник на новосъздадената Служба на ООН за борба с тероризма.


 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във