Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЮПИТЕР УВЕЛИЧАВА МИЛИОНИТЕ В КАПИТАЛА СИ

Увеличението на капитала на Юпитер е вече факт, съобщи изпълнителният директор Ася Аксентиева. Решението за увеличението на капитала беше взето още през август 1999 г., но едва сега парите са ефективно набрани. В момента капиталът на компанията е 4.5 млн. лв., но имаме желанието до края на годината да го увеличим още веднъж до 6 млн. лв. - заяви Ася Аксентиева. - Допълването на капитала на Юпитер трябва да коригира финансовите й показатели в съответствие с изискването на закона - дълготрайните й активи да не са повече от 50 на сто от собствения й капитал. Мениджърите на компанията обсъждат вариант при следващото увеличение да кандидатстват пред Дирекцията за застрахователен надзор и за презастрахователен лиценз.
По предварителни данни премийният приход на компанията за 2000 г. е малко над 8 млн. лева. Още около 2.5 млн. лв. премии са записани, но се изплащат разсрочено и ще постъпят в касите на дружеството през тази година.
Към момента около 80% от премийния приход на дружеството идва от автомобилно застраховане. Мениджърите на Юпитер обаче смятат да променят акцента и да развият другите видове застрахователни услуги. За целта те са подали в застрахователния надзор необходимите документи за промяна на условията на няколко свои застрахователни продукта. В най-скоро време Юпитер ще пусне на пазара няколко от професионалните застраховки - за нотариуси, лекари, строителни работници и т.н. Ще предложи и абсолютно нови условия за застраховките си Помощ при пътуване - този път с асистънс и за Злополука. Освен с разширяване на продуктовата си гама мениджмънтът на Юпитер се е захванал и с разширяване на клоновата мрежа. В самият край на 2000 г. дружеството откри свои представителства в Разград и Търговище и намеренията са до края на тази година да бъдат открити поне още пет представителства. Вече се набират екипи и се търсят офиси в някои градове - Шумен и Ямбол.
Мениджърите на Юпитер се насочват към малките клиенти, за които всъщност се откриват всичките тези представителства, но запазват влиянието си и към големите корпоративни партньори. Сред тях са Автотрейд, Юнитрейд, Ахилеас Шипинг, SG ЕКСПРЕСБАНК, Балканстар, Овергаз и Мобиком.

Facebook logo
Бъдете с нас и във