Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой 13 на вестник "БАНКЕРЪ" четете

Предприемача Галчев се отърва от 23 милиона дълг 

Строителният предприемач Николай Галчев, на когото е поверен ремонтът на стратегическия обект за българското председателство на ЕС - Национален дворец на културата, за пореден път остави милионни дългове зад гърба си. Свързаната с него фирма - "Билдинг груп кънстракшън" ООД, "стопи" дълговете си чрез "подходящата" процедура по несъстоятелност. Как се е случило това и как точно неговата фирма се оказа победител в състезанието за ремонта на НДК вижте на страниците на вестника. 

 

 

Атомната централа с камък на шията

Какво се случва в АЕЦ "Козлодуй"? Как най-печелившото до неотдавна дружество в системата на енергетиката бе доведено почти до просешка тояга? И ще бъде ли потърсена отговорност от високоплатените мениджърски екипи, които го ръководят? Отговорите – в новия брой на „БАНКЕРЪ“.
 

 

"Дондуков 1", имате проблем!

В Министерския съвет, който се намира на столичния булевард "Дондуков" №1, има проблем. Но той не е свързан с изборите, нито с формирането на новата власт, а стои там от години. И е добре новите обитатели в сградата да са наясно с него. Пък току-виж взели, че го решат. Проблемът е свързан с работата по т. нар. електронно управление. През годините държавата изхарчи купища пари, за да развива ИКТ инфраструктура, но остави на заден план софтуерът, който именно задвижва електронното управление. В същото време изградените мрежи са остарели и неконкурентни на това, което предлагат частните оператори. Още по темата ще научите от новия брой на седмичника. 

 

Фарс с картела при горивата

На 10 октомври 2016-а - първия работен понеделник след старта на предизборната кампания, председателката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова бе категорична: "Разполагаме с безспорни доказателства, че има картел при горивата". На 28 март 2017-а, или един ден след парламентарния вот, същата Юлия Ненкова обяви, че картел всъщност няма и дори ценообразуването при бензиностанциите е безкрайно прозрачно. За да не изпадаме в грубости, ще оставим на читателите обяснението за това... разминаване. Ние ще изложим само фактите - в новия брой на БАНКЕРЪ. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във