Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Финландска държавна оръжейна компания "Патрия" проявява интерес към модернизацията на Сухопътните войски на Българската армия. Финландците предлагат трансфер на технологии и производство на военни транспортни машини у нас. Ще бъдат разкрити работни места, а значителна част от печалбата ще остава за българския производител, уверяват техни представители. 

 

Облигационна емисия за 130 млн. евро, необходими за инвестиции, пусна  "Енерго Про Варна", която е дъщерна на едноименната чешка фирма и снабдява с електроенергия Североизточна България.

 

Над 183 млн. лв. са събрани във фонд "Сигурност на електроенергийната система" през 2015-а, става ясно от отчета на финансовата структура.

 

Часове преди да бъде приета оставката на правителството, то реши да назначи двама нови посланици. На последното си редовно заседание кабинетът освободи от длъжност заместник-министрите на външните работи Валентин Порязов и Румен Александров. Порязов ще представлява България в Швеция, а Александров - в Нидерландия.

 

Пет чуждестранни компании, които ще реализират свои проекти в България до 2020 г., ще получат близо 5 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ, за да възстановят частично направени от тях инвестиционни плащания. Става дума за "Куинтайлс България" ЕООД, "Мелексис България" ЕООД, "АЙ БИ ЕМ България" ЕООД", "Интегрейтид Микроелектроникс България" ЕООД, и "Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън" ЕООД.

 

Федералният съвет на Швейцария отпуска 1 077 495 лв. на община Пловдив, фондация "Инди Рома 1997" и "Пловдив 2019" за подобряване на медицинските и образователните нужди на жителите на Столипиново и ромското население на Куклен.

 

Еврокомисарят Гюнтер Йотингер се е возил на частния самолет на известния проруски лобист от Германия Клаус Манголд, съобщи електронното издание EU observer. Засега Европейската комисия не уточнява дали Йотингер е платил за пътуването си, но отбелязва, че той е използвал частен полет, защото нямало как иначе да стигне навреме до Будапеща за среща с унгарския премиер Виктор Орбан.

 

Новата база на националния отбор по футбол в столичния квартал "Бояна" бе официално открита в четвъртък. Тя включва три терена, хотелска и административна част. 

 

Японската компания "Ракутен" е новият спонсор на "Барселона". Договорът влиза в сила от 1 юли догодина и е вторият по сила на планетата след този на "Манчестър Юнайтед" с "Шевролет". Контрактът е за четири години, като каталунците ще получават 55 млн. евро на сезон, бонус от 1.5 млн. евро за титла на Испания и 5 млн. евро за триумф в Шампионската лига.

 

10.Руският комуникационен регулатор - "Роскомнадзор", е изпратил уведомление до операторите на територията на страната да блокират социалната мрежа LinkedIn, предаде Ройтерс. Причината е влязло в сила съдебно решение, с което мрежата е вписана в регистъра на нарушителите на правата за защита на персоналните данни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във