Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Дружества

"Спиди" ще увеличава капитала

Акционерите на "Спиди" АД ще се съберат през декември, за да вземат решение да увеличат капитала му от 5 335 919 на 5 378 819 лева. Това ще стане чрез издаване на нови 42 900 обикновени акции, всяка една с номинална и емисионна стойност от по 1 лев. 

Право да запишат акции ще имат служители на куриерската фирма. Това ще може да стане между 1 април и 30 юни 2017 година.

Общото събрание ще избере и инвестиционен посредник, който да обслужва увеличението на капитала. Предлага се това да бъде "Елана Трейдинг" АД.

Основен собственик в дружеството е изпълнителният му директор Валери Мектупчиян, който притежава 66.42% от капитала на дружеството чрез компанията "Спиди груп". Други 25% от акциите с право на глас притежава френската "Геопост" СА, която влезе в компанията преди две години. 

 

Печалбата на "Корадо" се удвоява

В края на септември "Корадо" АД надмина прогнозите, като отчете 58% годишен ръст на печалбата си. Положителният финансов резултат на производителя на радиатори от Стражица е 2.947 млн. лв., показва междинният счетоводен отчет.

Приходите от продажби на предприятието също нарастват. През третото тримесечие са произведени 123 672 броя панелни радиатора за водно отопление, което е с 4.5% повече спрямо същия период на миналата година. Основните търговски партньори на дружеството са компании от Европейския съюз.

Продажбите у нас са в размер на 4635 броя, което е около 3% от всички парични постъпления.

Основните цели пред "Корадо" през 2016 г. остават запазване на производството в условията на продължаваща стагнация на пазара, търсене на нови партньори за повишаване на продажбите на българския пазар, както и запазване на дела в търговията с отоплителни тела на българския пазар.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във