Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Обществени поръчки

Превантивна подготовка за градушките

Обществена поръчка за доставка на 79 автоматизирани пускови установки за противоградови ракети с пулт за дистанционно управление и паник бутон е обявила Изпълнителна агенция "Борба с градушките".
Първите 32 установки трябва да бъдат инсталирани до 1 май догодина, а срокът за останалите е 30 септември 2017-а. Разходите за тези придобивки ще бъдат 995 400 лева. 

 

МВР ще прави ИТ симулации

Полигон за симулации и внедряване на компютърни технологии възнамерява да изгради Академията на МВР. Начинанието ще струва 1 531 330 лв. и се очаква да позволи на вътрешното министерство по-бързо да създава и прилага нови софтуерни продукти. Срокът за кандидатстване в този търг е 12 декември.

 

Самоков ще има нов ОУП

Местните власти в Самоков са решили да направят нов Общ устройствен план на общината. Обявен е конкурс за проектанти, който ще продължи до 1 декември. Основополагащия за развитието на града документ трябва да е готов до 30 април 2018 година. Предвиденото възнаграждение за избрания екип е 219 460 лева. 

 

140 бона за дезинфекция в железниците

Национална компания "Железопътна инфраструктура" е открила процедура за доставката на почистващи, дезинфекционни и хигиенизиращи средства. С близо 140 хил. лв. ще бъдат купени препарати за почистване на стъкла, тоалетни; препарати за почистване на теракота, паркет; хлорен препарат; обезмаслители; торби за смет; домакински ръкавици от безвреден латекс и други. Важно е да се отбележи обаче, че тук не става въпрос за почистване на самите влакове, а за гарите и пероните.

 

Пълнят Държавния резерв с вода

Седемстотин хиляди литра минерална вода в бутилки от 1.5 литра и още 300 000 литра в бидони от по 10 литра ще купи Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Попълването на запасите ще струва 312 хил. лв. и по план трябва да се осъществи в срок от 90 дни след подписването на договор с доставчика. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие в надпреварата е 30 ноември.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във