Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Хора, пътища и дупки

Проверки на Комисията за регулиране на съобщенията са открили проблеми с покритието на мобилните оператори в 43 населени места, съобщи пред БНТ нейният председател Веселин Божков. В същото време телекомите твърдят, че са покрили 99.96% от територията на страната.

 

Възобновена е процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3.5 т, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Комисията за защита на конкуренцията не е образувала производство по третата постъпила жалба срещу обявения през април тази година конкурс за 200 млн. лева. 

 

Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" започна от 1 септември есенна сесия за подбор на кандидати за авиодиспечери. Кампанията започва с дни на отворените врати, като първата дата е 12 септември. Желаещите да се запознаят с престижната професия ще могат да посетят Районния център за обслужване на въздушното пространство и тренажорите за обучение.

 

Публикуваните на 2 септември предварителни данни на Националния статистически институт показват, че българската икономика регистрира растеж и за второто тримесечие на годината, който възлиза на 3 процента. През този период  брутният вътрешен продукт възлиза на 21.916 млрд. лева.

 

Депо за ремонт на локомотиви бе открито официално през седмицата край Русе. То е част от разширението на единствения у нас специализиран завод за производство на локомотиви, чийто собственик е русенската компания "Експрес Сервиз".

 

Емануел Артур ще заеме длъжността изпълнителен директор на "Нестле България" от 1 октомври 2016-а.

 

От 16 ч. на 2 септември Агенция "Пътна инфраструктура" ограничи движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване през четирите почивни дни около Деня на Съединението - 6 септември. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във